Oikealla asialla

Oikealla asialla -verkkoloki on lakannut ilmestymästä syyskuussa 2005. Lokissa ilmestyneet merkinnät on arkistoitu tänne. Nykyisin lokin kirjoittaja Niko Lipsanen kirjoittaa blogeihin Aiheet ja Lipsanen & Ruso.

« Edellinen | Arkisto | 2005 | Seuraava »

Totuttelua uuteen näppäimistöön | 2.2.2005

Oletko vasenkätinen
» Vieraile
vasenkätisyyssivuillani

On ollut taas muutaman päivän tauko kirjoittelussa. Ainakin osasyyllinen siihen on uusi näppäimistöni, jolla sormeni edelleen hakevat kirjainten ja muiden näppäinten paikkaa.

Uusi näppikseni on LeftOverista ostettu vasenkätinen malli. Itse asiassa harkitsin vasenkätistä näppäimistöä jo vuosia sitten käydessäni Lontoon Anything Left-Handed -kaupassa. Silloin ostos jäi tekemättä ääkkösnäppäinten puuttumisen takia. Tällä kertaa ostopäätöstä viivytti hinta: 135 euroa on aika paljon näppäimistöstä ja hiirestä.

Näppäimistö on kuitenkin tyylikkään näköinen, hyvin muotoiltu, tukevalla tavalla painava ja tietysti langaton. Vasenkätistä siinä on lähinnä se, että numerotaulu ja toinen entereistä on vasemmalla puolella. Nuolinäppäimet, delete, PgUp/PgDown, Home ja End ovat edelleen oikealla, mutta halutessaan vasemmanpuoleista numerotaulua voi käyttää niiden toimintoihin. Pitää vielä katsoa, kuinka toimia: tähän asti olen käyttänyt kirjainten yläpuolella olevia numeropainikkeita, mutta se on johtunut siitä, että muissa näppiksissä numerotaulu on hankalasti oikealla.

Ympäristön kannalta plussaa on se, että paketin mukana on ladattavat paristot ja tietokoneeseen kytkettävä vastaanotin toimii samalla myös paristolaturina.

Näppäimistö vaatii melko napakanoloista painelua; ihan pienet hipaisut eivät aina tuota tulosta. Ja vaikka LeftOverin sivuilla kerrotaan vain Windows-tuesta, niin kyllä näppäimistö minulla hyvin toimii myös Linuxissa (Mandrake 10.1/Gnome).

Se, että vasenkätisiä näppäimistöjä ylipäänsä on saatavilla, kertoo markkinoiden toimivuudesta. Pienillekin niche-markkinoille löytyy tuottajia, jos kysyntää on. Hinta tosin on sitä mitä se erikoistuotteilla usein on. Kunhan sormet alkavat taas löytää kirjaimet ilman etsimistä, niin kirjoittelen markkinoista taas aatteellisemmastakin näkökulmasta.

Aihepiirit: Lokit ja bloggaaminen, Yksilön valinnat

Kommentit

Arkistoitujen merkintöjen kommentointi ei ole enää mahdollista.

nlipsane 3.9.2005:

Muutaman kuukauden käytön jälkeen en ole enää aivan yhtä tyytyväinen näppikseen. Kyllä se edelleenkin toimii, mutta monia näppäimiä saa takoa aika voimalla. Hintaansa nähden voisi toimia paremminkin. Tosin viime aikoina ei ole tarvinnut takoa yhtä paljon (tai sitten olen vain niin tottunut siihen, etten enää huomaa sitä). Itselläni ei ole suurempia ongelmia näppäimistön käyttämisessä, mutta kun joku muu käyttää konettani jää kirjaimia tai välilyöntejä usein puuttumaan. Monille hankaluutta tuottaa jo se, että näppäimet eivät ole aivan totutuilla paikoilla (mikä on kyllä yleensä vain hauskaa). Se, että lisäksi näppäimiä pitää takoa, ei ainakaan helpota asiaa.

Ylös | Oikealla asialla | 2004 | 2005

Arkisto

Aihepiirit

Linkit


Domnik.net

Stats