Oikealla asialla

Oikealla asialla -verkkoloki on lakannut ilmestymästä syyskuussa 2005. Lokissa ilmestyneet merkinnät on arkistoitu tänne. Nykyisin lokin kirjoittaja Niko Lipsanen kirjoittaa blogeihin Aiheet ja Lipsanen & Ruso.

« Edellinen | Arkisto | 2005 | Seuraava »

Opera 8 julkaistu | 26.4.2005

Get Opera!Opera-selaimen versio 8 on julkaistu. Nyt kun olen sitä itse kokeillut, niin uskallan suositella: tuttua Opera-laatua entistäkin paremmilla ominaisuuksilla.

Uusina ominaisuuksina Operassa on nyt muun muassa ensimmäisenä selaimena tuki SVG-grafiikalle ja ääniominaisuudet. Jälkimmäinen on kätevä paitsi sokeille ja heikkonäköiselle myös sellaiselle, joka haluaa testata kotisivujensa toimivuutta (en ole vielä itse kokeillut).

Vanhat hyvät ominaisuudet ovat ennallaan: aito moni-ikkunointi, hiirieleet, helposti muokattava ulkoasu, diashow-toiminto kuvagallerioiden katseluun jne. Ominaisuuksia on helppo lisätä. Itselläni ovat muun muassa painikkeet hakemistopuussa nousemista ja Googlen PageRankin ja CSS-koodin katsomista varten sekä www-sivujen testauksessa kätevät painikkeet, joilla avoimen sivun voi avata myös Mozillassa, Firefoxissa tai IE:ssa.

Opera on nopea. Itse asiassa se on nopein. Windows-alustalla Opera on täysin ylivoimainen ja monilla osa-alueilla nopein myös Linuxissa ja Macissa. Lisäksi erilaiset pikatoiminnot (kuten hiirieleet) nopeuttavat tottuneen käyttäjän selauskokemusta entisestään. Firefox, vaikka esimerkiksi IE:iin verrattuna hyvä selain onkin, jää selvästi jalkoihin.

Opera on tehokäyttäjän selain. Jos siitä haluaa saada sen edut irti, täytyy sen käyttöä ensin opetella. Vaiva ei ole suuri ja se kannattaa. Operassa on monipuoliset toiminnot valmiina, eikä käyttäjän tarvitse leikkiä erilaisten lisäosien kanssa saadakseen selaintaan käyttökelpoiseksi. Ja silti kaikkine toimintoineen (mukaan lukien sähköpostiohjelma ja uutislukija) se on kooltaan pienempi kuin esimerkiksi Firefoxin pelkkä selain ilman lisäosia.

Kokeile itse. Opera on norjalainen laatuselain.

Aihepiiri: Lokit ja bloggaaminen

Kommentit

Arkistoitujen merkintöjen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Ylös | Oikealla asialla | 2004 | 2005

Arkisto

Aihepiirit

Linkit


Domnik.net

Stats