Oikealla asialla

Oikealla asialla -verkkoloki on lakannut ilmestymästä syyskuussa 2005. Lokissa ilmestyneet merkinnät on arkistoitu tänne. Nykyisin lokin kirjoittaja Niko Lipsanen kirjoittaa blogeihin Aiheet ja Lipsanen & Ruso.

« Edellinen | Arkisto | 2005 | Seuraava »

Haja-ajatuksia | 28.5.2005

Pitäisiköhän minun enää kirjoittaa mitään? Ei, en ole lopettamassa; kunhan pohdin. Olin viime sunnuntaina Turussa Dodon kävelyretkellä ja hävisin tietovisailussa liikennemerkille. Onneksi en ollut ainoa.

Veloena kirjoitti pari päivää sitten vastuista ja vapauksista:

"Kuluttajat osoittavat syyttävällä sormellaan suuryrityksiä ja poliitikkoja, yritykset poliitikkoja ja kuluttajia, poliitikot yrityksiä ja osin kuluttajiakin. Kuka on vastuussa siitä, että jokin hyödyke (kuten vaikkapa onnellisuus) tuotetaan vaarallisesti, epäekologisesti, kaukoidän työntekijöiden onnellisuudesta piittaamatta? Sormet osoittavat harvoin itseen. Joku muu on aina vastuussa."

En halua politisoida Veloenaa tai hänen kirjoitustaan, mutta tuossa on aika paljon siitä, mitä tarkoitan, kun kirjoitan yksilö- ja kollektiiviajattelun eroista. Kollektiivisessa ajattelutavassa syytetään jotain mahdollisimman abstraktia tahoa: markkinavoimia, rakenteita, nuorten naisten fasistista pahuutta, olosuhteita (tai vaikka sitten kollektiiviajattelua). Vastuuta ei yksilöidä kenellekään puhumattakaan nyt siitä, että itseä pidettäisiin jostain vastuullisena. Vasemmistolaisuus on vastuun sosialisoimista.

En kirjoita nyt enempää. Selaan mieluummin nettiä Operalla ja luen, mitä muut ovat ajatelleet. Opera 8 on oikeasti hyvä selain. Paras, mitä olen ikinä käyttänyt.

Aihepiirit: Lokit ja bloggaaminen, Yksilön valinnat

Kommentit

Arkistoitujen merkintöjen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Ylös | Oikealla asialla | 2004 | 2005

Arkisto

Aihepiirit

Linkit


Domnik.net

Stats