Oikealla asialla

Oikealla asialla -verkkoloki on lakannut ilmestymästä syyskuussa 2005. Lokissa ilmestyneet merkinnät on arkistoitu tänne. Nykyisin lokin kirjoittaja Niko Lipsanen kirjoittaa blogeihin Aiheet ja Lipsanen & Ruso.

« Edellinen | Arkisto | 2004 | Seuraava »

Teot vaalien jälkeen | 15.6.2004

Eurovaalit on nyt käyty. Ehdokkaani jäi juuri ja juuri valitsematta, mutta puolueeni menestyi. Ei siis niin huonoa, etteikö jotain hyvääkin.

Vaalien jälkeen olen huomannut saman, minkä monien muidenkin vaalien jälkeen: sillä pienellä alueella, jolla tapaan liikkua, kokoomuksen vaalijulisteet ovat kadonneet telineistä. Ne olivat kadonneet jo maanantaina. Tänään huomasin, että myös vasemmistoliitto oli käynyt hakemassa omansa pois. Vihreiden julisteista muutama oli viety, mutta useimmat olivat jäljellä. Demarien, keskustan ja pienpuolueiden (mitä keskustakin tosin Helsingissä on) julisteet pysynevät telineissään siihen asti, kunnes kaupunki korjaa ne pois.

Asia on tietysti pieni ja tarkastelualueeni suppea: olen vaalien jälkeen liikkunut vain Etelä-Helsingissä, keskustassa ja vähän Kalliossa. Muiden kaupunginosien saati muiden vaalipiirien julisteenkeruutilanteesta en tiedä mitään. Mutta havaintoni kertovat, että puolueet tekevät kuten opettavat. Kokoomus puhuu vastuunkannosta ja hoitaa itse julisteensa pois. Demarit haluavat yhteiskunnan hoitavan kaiken ja siihen näyttää kuuluvan myös heidän vaalijulisteidensa siivoaminen.

Pisteet kokoomuksen lisäksi myös vasemmistoliitolle - myös vasemmistossa osataan, jos halutaan.

Kommentit

Arkistoitujen merkintöjen kommentointi ei ole enää mahdollista.

nlipsane 17.6.2004:

Diana-puistossa näkyi olevan enää vain keskustan ja demareiden mainokset - vähän kuten arvelinkin. Muita julistetelineitä en tullut tällä kertaa katsoneeksi.

nlipsane 19.6.2004:

Ei voi olla lisäämättä vielä yhtä havaintoa: tänään Tehtaanpuistossa oli laitettu julistetelineet kasaan. Siinä ne maassa makasivat. Jäljellä oli enää yksi juliste: SDP:n.

Ylös | Oikealla asialla | 2004 | 2005

Arkisto

Aihepiirit

Linkit


Domnik.net

Stats