Oikealla asialla

Oikealla asialla -verkkoloki on lakannut ilmestymästä syyskuussa 2005. Lokissa ilmestyneet merkinnät on arkistoitu tänne. Nykyisin lokin kirjoittaja Niko Lipsanen kirjoittaa blogeihin Aiheet ja Lipsanen & Ruso.

« Edellinen | Arkisto | 2004 | Seuraava »

Kotimeemi | 18.11.2004

Dodossa on ollut puhetta dodo-ihmisen, yksittäisten dodolaisten, elämäntapojen nostamisesta esille. Sen tarkoituksena on tuoda esiin sitä, että ei ole yhtä oikeaa tapaa olla ympäristöihminen.

Olenkin harkinnut, että kirjoittaisin tänne välillä myös jotain henkilökohtaisempaa. Aloitan sen osallistumalla kotimeemiin, kuten toinen dodo, Veloena, jo teki.

1. Kun astut sisään ulko-ovestasi ja katsot vasemmalle, mitä näet?

Valkoista seinää, johon on sinitarralla kiinnitetty Kaj Stenvallin ankkapostikortti (Aku ja karttapallo), yksi Hannes-sarjakuvastrippi ja bussien ja raitiovaunujen kesäaikatauluja. Viimeksi mainitut tosin poistin juuri ja yritän jossain vaiheessa hankkia ajantasaisia niiden tilalle. Heti lyhyen seinänpätkän jälkeen tulee naulakkosyvennys ja hattuhylly, joka pursuaa tavaroita (ei kylläkään hattuja).

2. Minkä värinen matto on olohuoneessasi?

Ainoassa huoneessani on vihreä matto, jossa on punertavanrusehtavaa kuviointia.

3. Kun katsot ulos keittiösi ikkunasta, mitä näet?

Asun katutasossa. Se, mitä näen asuntoni ainoasta ikkunasta riippuu siitä, onko ikkunani eteen pysäköity pakettiauto vai ei. Jos ei, näen merta horisonttiin asti, rakennustyömaan ja Harmajan majakan.

4. Mitä tavaroita löytyy lavuaarisi reunalta?

Maalipensseli, tiskiharja, rätti ja muutama likainen astia (viimeksi mainitut tosin lavuaarissa eivätkä sen reunalla). Kyseessä on siis wc:n lavuaari, keittiön vastaava on jo ääriään myöten täynnä.

5. Mikä on kotisi viihtyisin huone?

Ainoa huoneeni on hyvin viihtyisä. Kesäisin viihdyn myös katuterassillani (asunnostani on oma ovi suoraan jalkakäytävälle).

6. Mikä on kotisi ihastuttavin yksityiskohta?

Maantieteilijänä olen tykästynyt seinälle kiinnitettyyn karttapalloon, joka toimii myös valaisimena.

7. Mikä kotisi yksityiskohta kaipaisi pientä remonttia?

Ikkunaremontin jäljiltä ulko- ja sisäoven välinen välikatto poistettiin. Nyt sieltä pääsee kylmä sisään. Naapurini on luvannut auttaa minua sen korjaamisessa.

8. Mikä on sinulle mieluisin asumismuoto? (rivitalo, kerrostalo jne...)

Kerrostalo, mutta mieluiten maantasossa ja omalla katuterassilla. Olen asunut elämäni 20 ensimmäistä vuotta omakotitalossa, joten tiedän, että se ei ole minua varten.

9. Missä säilytät imuriasi?

Myin imurini pikkuserkulleni. Harja ja moppi ovat paljon käytännöllisempiä.

10. Oletko tyytyväinen kotisi sisustukseen?

Olen. Pieni asunto, täynnä tavaraa, kirjoja joka puolella. Viihdyn kaaoksessa.

11. Onko seinilläsi enemmän tauluja vai julisteita?

Julisteita. Aika moni niistä liittyy Dominicaan: Sisserou-papukaija, dominicalaisia ihmisiä, karnevaali- ja kansallispuistojulisteet. Lisäksi on itse ottamiani valokuvia (pääasiassa Dominicalta), Dominican lippu ja Earl Etiennen Dominica-grafiikkaa. Seinillä on myös isosiskoni maalauksia, karttoja, koiravalokuvia, tyttöystäväni lyijykynäpiirros ja Pelastetaan Koirat -kalenterin sivuja. Vessassa on karibialaishenkisiä koriste-esineitä.

12. Petaatko sänkysi joka aamu?

En. Herään yleensä iltapäivällä, mutta en petaa sänkyä silloinkaan. Vain silloin, jos tulossa on vieraita, joiden vuoksi haluan sängyn pedata (ja useimmat vieraistani eivät ole tällaisia).

Ja sitten omat lisäkysymykseni:

13. Mitä sinulla on jääkaapissasi?

Tyhjiä pulloja. Jääkaapissani on virta päällä vain silloin, kun äitini käy Helsingissä ja tuo minulle suuren määrän ruokaa. Talvella se ei tosin ole tarpeen edes silloin, koska oven välissäkin on riittävän kylmä.

14. Mitä kaikkea pystyt tekemään nousematta sängyltäsi?

Pienessä asunnossa pystyy aika paljon: käyttämään tietokonetta, ottamaan kirjan kirjahyllystä, laittamaan tyhjät pullot jääkaappiin, ottamaan vaatteet sängyn alla olevista kaapeista ja laatikoista. Sängyllä seisten pääsen käsiksi kattokomerooni. Ennen pystyin myös tekemään ruokaa sängyllä maaten, mutta sittemmin olen siirtänyt keittolevyn kauemmaksi. Sänky on pienen asuntoni ainoan huoneen keskellä, joten siitä ylettää varsin moneen suuntaan. Ja tietysti pystyn tekemään sängyllä kaikkia niitä asioita, joita sillä yleensä tavataan tehdä.

En lupaa, että tämä jäisi ainoaksi meemiksi, johon osallistun, mutta tavaksi en tätä ota.

Aihepiiri: Yksilön valinnat

Kommentit

Arkistoitujen merkintöjen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Ylös | Oikealla asialla | 2004 | 2005

Arkisto

Aihepiirit

Linkit


Domnik.net

Stats