Oikealla asialla

Oikealla asialla -verkkoloki on lakannut ilmestymästä syyskuussa 2005. Lokissa ilmestyneet merkinnät on arkistoitu tänne. Nykyisin lokin kirjoittaja Niko Lipsanen kirjoittaa blogeihin Aiheet ja Lipsanen & Ruso.

« Edellinen | Arkisto | 2004 | Seuraava »

Aito ekomatkaaja pysyy takapihalla | 7.6.2004

Kirjoitin juuri lentomatkailun ongelmista. Loppujen lopuksi kaikki matkustaminen on kuitenkin ympäristörasitetta, kävely ja pyöräily ehkä vähiten.

Jepa Leväsvirta kirjoittaa Ylioppilaslehden kolumnissaan takapihan universumista ja ruotii maailmankansalaisuuden käsitettä. "Lähiympäristö on maailmaa", hän kirjoittaa.

Asuintaloni takapiha on varmaan yksi Helsingin ankeimmista (siellä on mm. kuvattu jotain Kaurismäen elokuvista, en muista tähän hätään mitä). Siellä en aikaani vietä. Kadun puolelle kuitenkin pystytämme naapureiden kanssa usein terassin, nautimme kesästä ja katsomme merimaisemaa ja purkutyömaata. Kesän 2001 vietin suurimmaksi osaksi kadulla asuntoni edessä.

Antoisaa matkailua voi tehdä Helsingissä ja monessa muussakin kaupungissa. Reilu viikko sitten kävin kävelemässä Turussa. Viime kesänä en Savon reissun (olen sieltä kotoisin) lisäksi käynyt kuin Sipoonkorvessa telttailemassa. Muun matkustustarpeen tyydytin kävelyretkillä Helsingin eri kaupunginosiin. Suosittelen, Helsingissä on paljon nähtävää.

Maantieteilijä minussa kaipaa kuitenkin kauemmas: horisontin taakse, sinne minne näen laivojen menevän kun katson ikkunastani. Kaikessa ei voi elää ekologisimmalla mahdollisella tavalla, mutta sitä ei pidä käyttää tekosyynä tehdä mitä vain.

Kommentit

Arkistoitujen merkintöjen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Ylös | Oikealla asialla | 2004 | 2005

Arkisto

Aihepiirit

Linkit


Domnik.net

Stats