Oikealla asialla

Oikealla asialla -verkkoloki on lakannut ilmestymästä syyskuussa 2005. Lokissa ilmestyneet merkinnät on arkistoitu tänne. Nykyisin lokin kirjoittaja Niko Lipsanen kirjoittaa blogeihin Aiheet ja Lipsanen & Ruso.

« Edellinen | Arkisto | 2004 | Seuraava »

Äänestämään! | 11.6.2004

Viime eduskuntavaaleissa olin vaalilautakunnassa Itä-Helsingissä. Äänestyspaikalle tuli joukoittain ihmisiä, joiden en olisi ikinä uskonut käyvän äänestämässä. Kun sitten illemmalla laskin erään nimeltä mainitsemattoman perussuomalaisten listalta valitun ehdokkaan ääniä, tiesin ketä he olivat äänestäneet.

Jos äänestäjät olivat varsin sekalaista joukkoa, niin paljon valikoituneempi ei ollut lautakunnankaan kokoonpano. Eräs miespuolinen vaalivirkailija puhutteli nuoria tyttöjä namusetä-tyyliin: "Nyt kaikki kauniit tytöt tänne äänestämään" - äänensävyn saatte kuvitella itse. Hänen makuunsa vähemmän kauniit naishenkilöt eivät saaneet yhtä maireata puhuttelua. Ainakin parille hieman varttuneemmalle naiselle hän sanoi henkilöllisyystodistusta tarkastaessaan, että taitaa tämä kuva olla otettu "30 kiloa sitten" (kilomäärä saattoi vaihdella).

Hänkään tuskin olisi ikinä päässyt lautakuntaan ilman sukupuolikiintiöitä. Lautakuntapaikathan jaetaan puolueiden voimasuhteiden mukaan, ja kyseinen mies edusti erästä naisäänestäjien kovasti suosimaa puoluetta, joka edellisissä kunnallisvaaleissa oli saanut suurvoiton Helsingissä. Ilmeisesti mieskiintiön täyttäminen lautakuntapaikoille oli tehnyt tiukkaa. Mitään muuta selitystä en keksi.

Jos ei muuten sunnuntaina jaksa lähteä vaalipaikalle, niin kannattaa mennä katsomaan millaisia vaalivirkailijoita puolueet ovat tällä kertaa saaneet haalittua. Itsekin olen ääniä vastaanottamassa, tällä kertaa itäisessä kantakaupungissa. Moikataan jos tavataan.

Kommentit

Arkistoitujen merkintöjen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Ylös | Oikealla asialla | 2004 | 2005

Arkisto

Aihepiirit

Linkit


Domnik.net

Stats