Domnik.net

Kisatusmaximus

3.2.2006: Kuunvaihteen tilastokatsaus ja kilpailukuulumisia

Päivitin Domnik.netin tammikuun tilastot tilastosivulle. Monta ennätystä rikkoontui ja reilusti: uniikkeja vierailijoita oli ensimmäistä kertaa yli 25k (27 311), vierailukertoja yli 35k (35 729), sivulatauksia yli 100k (121 327) ja osumia eri tiedostoihin yli 700k (775 287).

Vain kaistanleveydessä ennätystä ei rikottu. Kaistaa kului 4,28 gigaa kun sitä marraskuussa viime vuonna meni 5,63 gigaa. Syynä tähän on, että poistin joulukuun alussa sivustolta ison määrän videotiedostoja. Niiden lataukset olivat silloin 0,1 prosenttia latauskertojen määrästä, mutta yli 40 prosenttia kaistankäytöstä. Jos en olisi niitä poistanut, niin viimeistään nyt alkaisi tehdä tiukkaa 10 gigan kuukausittaisen rajan kanssa, joka webhotellipakettiini kuuluu.

Suosituimmat hakulauseet, joilla Domnik.netiin tultiin tammikuussa, olivat:

  1. teneriffa (796)
  2. kisatusmaximus (370)
  3. oma kotisivu (150)
  4. p***o (145)
  5. roseau (130)
  6. helsinki photos (127)
  7. niko (116)
  8. suomenlinna (104)
  9. via baltica (103)
  10. carte des caraibes (98)

Neljänneksi sijoittuneesta varsin helposti arvattavasta hakusanasta olen tähdittänyt osan kirjaimista, koska en varsinaisesti kaipaa enemmän kyseisen aihepiirin perässä tulevaa liikennettä. Se, miksi sitä ylipäänsä tulee, johtuu vanhassa blogissani olevasta parista ympäristöpornoaiheisesta merkinnästä. Kovasti tuota aihetta tunnutaan hakevan, sillä en kyseistä hakua itse tekemällä onnistu omia sivujani kovin kärkeen saamaan. Monta sivulistausta joutuu selaamaan.

Aivan top-10-listan kannoilla ovat hakulausekkeet "kreikka", "dominica news", "oikeistolaisuus", "tee oma(t) kotisivu(t)", "left handed" ja "tsekki". Myös listassa viimeiseksi sijoittuva carte des caraibes sijoittuisi korkeammalle, jos laskettaisiin mukaan treeman kanssa kirjoitettu (oikeakielinen) "carte des caraïbes" sekä muut variantit (monikkomuodot, ilman des-välisanaa jne.).

Oheisella hakulomakkeella eri hakusanoja voi kokeilla. Yleisenä huomiona voisi sanoa, että niistä sivuista, joista Domnik.netissä on kolme eri kieliversiota (suomi, englanti, ranska) usein ranskankieliset ovat suosituimpia. Tulkitsen tämän johtuvan siitä, että ranskankielisiä netinkäyttäjiä on kuitenkin paljon, mutta kilpailu sivutarjonnasta ei ole yhtä suuri kuin englanniksi.

Myös Kisatusmaximus-hakukonekilpailu on ehtinyt ensimmäiseen välietappiinsa. Kuunvaihteen tienoilla Google selvästikin päivitti hakutuloksiaan ja ykkössijan haltija vaihtui tiiviiseen tahtiin. Lienee ollut kasa onneakin mukana siinä, että kilpailusivuni osui ensimmäiseksi, kun tulos tarkistettiin. Siitä hyvästä voitin domainin ja sille puolen vuoden ylläpidon.

Nyt hakutulokset ovat taas asettuneet paikoilleen ja olen taas johdossa. Hyvältä siis näyttää, mutta en usko kilpailun vielä tällä olevan selvä. Kilpakumppanit varmasti tekevät kovasti töitä nostaakseen sijoituksiaan. Ei siis ole varaa minullakaan jäädä lepäilemään laakereilla.

Lisäys: Lisäsin kommentointimahdollisuuden Haloscanin avulla. Kokeillaan, kuinka toimii.

Takaisin etusivulle |