Domnik.net

Kisatusmaximus

12.2.2006: Kisatusmaximus eli kuinka tehdä kelvollista pussiteetä?

Jos haluaa hyvää teetä, on yleensä parempi käyttää irto- kuin pussiteetä. Mutta aina ei ole vaihtoehtoja. Vieraisilla, kokouksessa, kahvilassa ja monessa muussakin paikassa saa usein eteensä kupin kuumaa vettä ja valikoiman teepusseja. Kisatusmaximus-menetelmällä pussiteestäkin voi silti saada kelvollista.

Perusongelma on se, että pussissa on liikaa teetä yhteen kupilliseen. Jotkut käyttävätkin pussin kahteen kertaan, mutta se on virhe. Ensimmäiseen kupilliseen tulee väri, toiseen parkkihapot. Maku ei ole hyvä kummassakaan.

Kisatusmaximus-menetelmä edellyttää, että lyöttäydyt yhteen toisen teenjuojan kanssa. Laittakaa kuppinne vierekkäin. Teepussi laitetaan ensin ensimmäiseen kuppiin, ja muutaman sekunnin kuluttua toiseen, ja sitten taas ensimmäiseen. Kun tätä jatketaan 3-4 minuuttia saadaan kaksi kupillista kelpo teetä yhdestä teepussista. Yhdestä pussista saa siis kaksi kupillista teetä, mutta ei peräkkäin vaan yhtäaikaisesti haudutettuna.

Menetelmä perustuu siihen, että kullakin teellä on oma haudutusaikansa (pussiteellä yleensä tuo 3-4 minuuttia). Jotta teestä tulisi hyvää, on sitä haudutettava riittävän kauan, mutta ei liikaa. Tuo riittävä aika on kuitenkin pussiteellä liian pitkä kun se suhteutetaan teekupillisen vesimäärään. Teestä tulee liian vahvaa. Siksi vesimäärää on lisättävä, mikä onnistuu kun tehdään teetä samanaikaisesti kahteen kuppiin (riittää todennäköisesti kolmeenkin).

Linkitä ja tule linkitetyksi

Takaisin etusivulle |